Вбивство Флойда: поліцейського Дерека Шовіна засудили до 22,5 років ув'язнення

 CNN

Суддя засудив колишнього копа з Міннеаполіса Дерека Шовіна до 22,5 років в'язниці за вбивство Джорджа Флойда.

Винесення вироку розпочалося з емоційних висловлювань родичів загиблого, зокрема доньки Флойда Джанні. Вона сказала, що сумує за татом. Сам Шовін також висловив співчуття родині Флойда.

За подання вироку Шовіну про новий процес суддя відмовив за кілька годин до слухання. Адвокати стверджували, що "помилки, зловживання розсудом, порушення прокуратури та присяжних" робили судовий розгляд несправедливим.

Прокурори просили суддю засудити Шовіна до 30 років ув’язнення. Адвокат Шовіна Ерік Нельсон стверджував, що замість цього терміну колишній офіцер повинен отримати випробувальний термін і відбути час, або, принаймні, покарання менше, ніж передбачає закон.

Нагадаємо, що 25 травня 2020 року в Міннеаполісі після жорсткого затримання поліцейським помер 46-річний афроамериканець Джордж Флойд. Гнів і обурення протестувальників викликало опубліковане у мережі відео затримання чоловіка. На ньому видно, як він лежить на землі, до якої його колінами притискають поліцейські. Один з них тиснув коліном на шию Флойда, який голосно та неодноразово говорив, що не може дихати. Утім, поліцейський не припинив притискати чоловіка до землі, поки Флойд не замовкнув та не знепритомнів. Згодом Флойд помер у лікарні.

Загибель Флойда викликала масові протести проти расизму і поліцейського насильства в США і багатьох інших країнах.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення