Вбивство Гандзюк: п'ятеро звинувачених визнали себе винними

Всі звинувачені у вчиненні замаху на херсонську активістку Катерину Гандзюк визнали свою провину. Про це заявили на засіданні в Покровському райсуді Дніпропетровської області, повідомляє "Радіо Свобода".

Згідно зі звинуваченням, організатор нападу Сергій Торбін на замовлення осіб, імена яких не називалися, схилив інших звинувачених – Микиту Грабчука, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського і Віктора Горбунова – до участі в замаху. Всі п'ятеро звинувачених на питання судді Олени Чорної відповіли, що визнають свою провину і підтвердили свою згоду на укладення угоди зі слідством.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, жінка отримала хімічні опіки понад 30% тіла. За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних.

7 травня 2019 року ГПУ направила до суду обвинувальний акт щодо п'яти фігурантів справи про вбивство активістки – Микити Грабчука, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Сергія Торбина і Віктора Горбунова.

Також у справі про вбивство активістки фігурує раніше судимий громадянин Олексій Левін, голова Херсонської облради Владислав Мангер і тодішній помічник народного депутата від "БПП" Миколи Паламарчука Ігор Павловський.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення