Вбивство Гонгадзе: суд переглянув вирок Пукачу по "закону Савченко"

 УНН

Суд перерахував термін вироку засудженому за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, екс-начальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу по "закону Савченко".

Про це йдеться у відповідному рішенні, яке набрало чинності 15 грудня 2017 року, передають "Українські новини".

Адвокат Пукача подавав відповідне клопотання про перерахунок терміну. Згідно з матеріалами суду, чоловік перебував близько 6,5 роки в СІЗО, а саме з 21 липня 2009 року по 6 січня 2016 року.

За версією державного органу, законодавством встановлено конкретні тимчасові показники, витікання яких змінюють правовий статус засудженого на довічне ув'язнення. Мається на увазі можливість клопотати про помилування після відбуття мінімум 20-ти років покарання.

Згідно ст.87 ч.2 КК, відповідним актом можна замінити запобіжний захід у вигляді довічного ув'язнення на позбавлення волі на строк не менше 25 років.

Таким чином, суд задовольнив клопотання. Пукачу перерахували 6,5 років попереднього ув'язнення як 13 років покарання. Тобто, він за станом на 10 січня 2018 року вже відбув понад 14 років в'язниці.

Довідка: "закон Савченко" дозволяє зараховувати один день попереднього ув'язнення за два в термін основного покарання.

Нагадаємо, Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді його тіло без голови знайшли в лісі під Києвом. У 2009 році були знайдені останки черепа. Журналіст був похований 22 березня 2016 року.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення