Вбивство правозахисниці Ірини Ноздровської: тепер підозрюваному загрожує довічне ув'язнення

 СЕГОДНЯ

Прокуратура Київської області змінила підозру Юрію Россошанському у вбивстві Ірини Ноздровської. Відтепер підозрюваному загрожує довічне позбавлення волі, повідомляє прокуратура столичного регіону.

Россошанського затримали на початку січня поточного року за підозрою у вбивстві Ноздровської. Затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України. Зараз дії підозрюваного кваліфікували за ч. 2 п. 4 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю). Санкція за цією частиною статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Так, під час досудового розслідування отримані висновки судово-медичної експертизи, які вказали на численні ножові поранення у потерпілої, що послужило підставою для зміни раніше повідомленої підозри.

На підставі ст. 290 КПК України сторонам надані матеріали для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде направлений до суду для розгляду по суті.

Як повідомлялося в січні, справа про вбивство правозахисниці і юриста Ірини Ноздровської обростає новими подробицями. Напередодні поліція заявила, що визначила маршрут Ноздровської перед загибеллю.

Нагадаємо, адвокат Ірина Ноздровська пропала 29 грудня. Вона їхала з Києва додому – в село Демидів, що в 40 кілометрах від столиці. За попередньою інформацією, на маршрутці. Але додому так і не потрапила.

1 січня її тіло знайшли в місцевій мілководній річці. Без одягу з численними ножовими пораненнями.

За однією з версій, до вбивства може бути причетний Дмитро Россошанський, який два роки тому нібито в стані наркотичного сп'яніння збив на смерть сестру Ірини. Зараз він знаходиться в СІЗО, але має впливових родичів, в тому числі дядька – колишнього районного суддю. Таку версію слідство розглядає, але вона не є основною. Про це нам повідомили неофіційно.

Раніше в поліції озвучувалися версії мотиву злочину. Правоохоронці відкидають ймовірність самогубства і вважають, що, швидше за все, вбивство пов'язане з її професійною діяльністю, в першу чергу через її участь в справі по загибелі її сестри в ДТП.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення