Вбивство Шеремета можуть ніколи не розкрити: це залежить від Зеленського та ФСБ Росії

Резонансні злочини та теракти, які сталися у столиці протягом 2014-2020 років, стали можливими завдяки співробітникам СБУ. Це люди, які в Україні перебувають на високій посаді, але при цьому працюють на ФСБ РФ. Про це у вчорашньому ефірі програми «Vласть vs Vлащенко» заявив колишній нардеп Ігор Мосійчук, на життя якого у жовтні 2017 року біля телеканалу «Еспресо.ТВ» було здійснено замах. Цікаво, що сьогодні стало відомо про затримання генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, якому інкримінують державну зраду та вчинення терористичних актів. Високопоставленого агента ФСБ викрила контррозвідка Служби безпеки України.

«У правоохоронній системі країни на доволі високій посаді, можливо середнього, а можливо й високого рівня, знаходиться кріт, який працював на спецслужби сусідньої держави. Чи він працює з ідеологічних, чи з фінансових міркувань, чи він був завербований – це не важливо. Важливо те, що люди, які мають доступ до інформації у базах правоохоронних органів, супроводжують тих, хто вчиняє резонансні злочини та провокації», - сказав Мосійчук.

Він також додав, що не може стверджувати, що це штатні чи позаштатні співробітники СБУ. Що стосується затриманого сьогодні генерал-майора Валерія Шайтанова, то Служба безпеки України підтвердила, що він був позаштатним співробітником їх відомства з 2016 року. Раніше у інтерв'ю Шумський заявляв, що з 2015 року є «гласним позаштатним співробітником оперативного управління СБУ» і «займався контррозвідувальною та розвідувальною діяльністю в рамках проведення АТО і ООС».

На думку Мосійчука, який нині проживає у Європі та займається журналістською діяльністю, є шанси розслідувати вбивство Павла Шеремета, і чинний президент може довести цю справу до завершення. Для цього Володимир Зеленський має подзвонити своєму другу Івану Баканову (голова СБУ з 29 серпня 2019 року, - Ред.) і зобов’язати дати відповідь на наступні три питання.

«По вбивству Павла Шеремета є три питання до СБУ, на які і зараз відповіді заморожені. Перше: яке завдання виконували співробітники СБУ, які позмінно та безперервно слідкували за Павлом Шереметом за кілька днів та в день вбивства? Друге питання: куди поділися 4 камери відеоспостереження, які були вилучені співробітниками Служби безпеки? Вилучили то їх правильно, адже спільна група працювала для розслідування, але вони не були передані у Нацполіцію. Я чітко знаю, що вони були і зникли. І третє питання: чи були і чи є підозрювані зараз у вбивстві Павла Шеремета позаштатними чи штатними співробітниками СБУ? А конкретно – 5 управління Департаменту контррозвідки», - каже колишній нардеп Мосійчук.

Він вважає вбивство спецоперацією, але яке не пов’язано із журналістською діяльністю Шеремета: «Я гадаю, що він мав виступити інсайдером з однією дуже серйозною інформацією».

Що стосується «руки Москви» в українських спецслужбах, то Мосійчук нагадав, що свого часу у Москві був створений так званий Український центр, куди увійшли представники Головного розвідуправління Збройних сил Міноборони РФ, ФСБ та інших спецпідрозділів. «Вони посилено працювали, тому в Україні вистачає агентури», - резюмував він.

Нагадаємо, що у СБУ стосовно затриманого сьогодні генерал-майора повідомили наступне: «Як свідчать матеріали справи, Валерій Шайтанов, який є одним з колишніх керівників Центру спеціальних операцій «А» СБ України, насправді перебував на агентурному зв’язку під псевдонім «Бобиль» у полковника ФСБ Ігоря Єгорова. Останній є співробітником Департаменту контррозвідувальних операцій 1 Служби ФСБ – підрозділу, що спеціалізується на плануванні, організації та проведенні розвідувальних та диверсійно-терористичних акцій як на території України, так і інших держав».

Контррозвідка СБУ за підозрою у державній зраді затримала генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення