Вбивство Шеремета: що відомо про затриману "Пуму"

 Обозреватель

Національна поліція України підозрює ексдобровольців Владислава ("Бучу") та Інну ("Пуму") Грищенко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Зараз обидва фігуранти перебувають під вартою у справі про замах на бізнесмена в Івано-Франківській області.

Біографія Інни Грищенко ("Пуми")

Про Інну Грищенко відомо небагато. До Революції Гідності вона працювала в Бучі, в Київській області, в слідчому ізоляторі і Бучанській виправній колонії. Після початку війни на Донбасі "Пума" вступила в Добровольчий Український Корпус "Правий сектор" і до 2017 року воювала в зоні проведення АТО.

Грищенко отримала поранення на фронті (є інвалідом третьої групи) і була змушена покинути ДУК. Працювала в одній з піцерій Veterano Group – мережі піцерій, де працевлаштовують ветеранів. Також разом з чоловіком відкрила у Львові ресторан "Патріот". У екс-добровольця є дочка від першого шлюбу.

Наприкінці вересня правоохоронці затримали чоловіка Інни — Владислава Грищенка, кіборга із позивним Буча. За версією слідства, чоловік вступив у змову з групою осіб і мав ліквідувати кримінального авторитета шляхом підриву.

12 грудня на екстренному брифінгу МВС щодо вбивства Павла Шеремета начальник кримінальної поліції Євген Коваль розповів, що особливу увагу слідчих привернув невдалий замах на бізнесмена у Івано-Франківській області.

Одним із фігурантів був Андрій Антоненко, а він тісно спілкувався з Юлією Кузьменко та громадянином К, Електриком, які є співмешканцями.

Із ними спілкувалися також громадянин В., з псевдонімом Пістолет, Владислав Грищенко (Буча) та Інна Грищенко (Пума), які причетні до замаху на бізнесмена.

Коли Грищенка затримали, слідчі зафіксували, що на судові засідання ходять друзі затриманих, – і виявили групу.

Коваль показав записи, які свідчать, що виклик на допит у справі Шеремета одного з членів групи не викликав подиву у членів групи і сприймався ними як загроза.

Після першої повістки представники групи занервували – Ваня (Пістолет) покінчив життя самогубством наступного дня після виклику на допит. Електрик також намагався накласти на себе руки.

Інна Грищенко розцінила самогубство Пістолета як сприятливий для них факт.

– Все складається так, як нам треба. Він (Пістолет, – Ред.) не вивіз Шеремета. Думаю, що Шеремет – це було останнє. Тобі це буде в плюс, тепер вертіти будемо, як хочемо, – сказала Грищенко у телефонній розмові з чоловіком.

На питання чоловіка чи Ваня (Пістолет) застрелився сам чи йому хтось допоміг Грищенко відповіла, що він зробив це сам.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення