Вбивство соратника Ахметова в Криму: журналіст повідомив нові подробиці

 Апостроф

Український журналіст Юрій Бутусов повідомив подробиці вбивства в окупованому Росією місті Гурзуф (Крим) Михайла Ляшка (кримінального авторитета «Мишани Косого»).

«Він був одним з наближених до всемогутнього фаворита Віктора Януковича - «Юрі Єнакіївському», народному депутату Юрію Іванющенку. Був у прекрасних робочих відносинах з Рінатом Ахметовим. Безпосередньо працював з Сім'єю (оточенням побіжного екс-президента Януковича, — ред.) через Олександра Януковича. Ляшко був деякий час одним з «смотрящих» з контролю над низкою секторів тіньової економіки — торгівлі і контрафактне виробництво підакцизних товарів, в контрабанді», — пише Бутусов на своїй сторінці в Facebook.

За словами журналіста, «Косий» разом з бандою Іванющенко активно брав участь у придушенні протестів на Майдані і надав допомогу російської агресії в Україні».

«Підручні «Єнакіївського» — Армен Саргсян, Олексій Чеботарьов і ряд інших бандитів, включаючи Михайла Ляшка, завчасно покинули територію України та орудують на окупованих територіях під контролем лубянских «кураторів». Вони брали участь в організації антиукраїнських акцій на початку агресії, у вербуванні найманців. Швидше за все, Ляшко був знищений своїми недавніми кримінальними подільниками, щоб приховати сліди багатьох злочинів і переділити активи і майно, які награбувала угруповання «Єнакіївського», — продовжує Бутусов.

«Бандити почали знищувати один одного. Погано одне — Іванющенко, як і раніше, спокійно живе за кордоном і користується вкраденими в Україні мільярдами, а Генеральна прокуратура досі не придумала, яке висунути звинувачення Іванющенко, щоб оголосити його в міжнародний розшук. Майно бандитів — включаючи розкішний маєток Іванющенко під Києвом, як і раніше, не заарештовано, і не конфісковано в дохід держави. Олександр Янукович спокійнісінько живе в арабських еміратах. Рінат Ахметов під охороною СБУ живе в Києві», — підсумував Бутусов.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення