Вбивство українського вченого: поліція затримала підозрюваного

 СЕГОДНЯ

Правоохоронці затримали 25-річного жителя Миколаївського району, підозрюваного у вбивстві українського професора Миколи Шитюка. Про це повідомив відділ комунікації поліції області.

"Сьогодні його затримали оперативники управління карного розшуку та Центрального відділу поліції неподалік від місця проживання. Зараз всі обставини злочину з'ясовують слідчі", – зазначено в повідомленні.

Поліцейські провели комплекс оперативно-розшукових заходів, в тому числі промоніторили велику кількість записів з камер відеоспостереження, розташованих в різних будівлях в районі будинку, де було скоєно вбивство, і в результаті встановили особу зловмисника, а також вирахували можливі місця його перебування.

Чоловік був затриманий поліцейськими на зупинці громадського транспорту в момент, коли збирався їхати в місто. За його словами, смертельні ножові поранення він наніс потерпілому через сварку, що раптово виникла на ґрунті особистих взаємин.

Також відомо, що з місця події злочинець забрав деякі речі потерпілого, якими в подальшому розпорядився на власний розсуд.

Слідчим відділенням Центрального відділу поліції проводиться розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч. 2 ст.115 КК України "Умисне вбивство". Підозрюваному загрожує від 15 років позбавлення волі до довічного ув'язнення.

Микола Шитюк – академік Української академії історичних наук, доктор історичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. Вчений був одним з найбільш відомих в Україні та за її межами дослідників Голодомору 1933 року.

Раніше ми писали, що тіло професора з ознаками насильницької смерті знайшли в тому ж будинку, в якому в 2012 році зґвалтували Оксану Макар.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення