Вбивство вчителя у Франції: ще чотирьом учням пред'явили звинувачення

Резонансна історія з убивством вчителя Самюеля Паті під Парижем продовжує набирати обертів. Ще чотирьом учням коледжу пред'явлено звинувачення у зв'язку з жорстокою розправою над викладачем. Про це повідомляє французький телеканал BFMTV.

Слідчі вважають трьох учнів "спільниками терориста, який скоїв убивство", ще одна дівчина звинувачується в розповсюдженні неправдивої інформації про вчителя.

У даній справі зараз порушено кримінальну справу проти 14 чоловік. 22 жовтня було пред'явлено звинувачення семи людям, в тому числі двом неповнолітнім – "співучасть у вбивстві в зв'язку з терористичною діяльністю". Ще трьох затримали 6 листопада, серед них – двох 18-річних хлопців і 17-річну дівчину, подруга одного з них.

Нагадаємо, що 47-річний Паті був убитий і обезголовлений 16 жовтня в школі Колеж-Буа-д'Ольн міста Конфлан-Сент-Онорін. Сам вбивця був застрелений поліцейськими при затриманні в сусідньому місті Еран – ним виявився Абдуллах Анзоров, який в шестирічному віці приїхав до Франції разом з сім'єю 2008 року і мав статус біженця.

За кілька днів до загибелі викладач показав учням карикатури на пророка Мухаммеда як приклад свободи вираження, що обурило місцевих радикальних ісламістів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення