Вбивство жураліста: Якщо спецслужби не спостерігали за ним – то це повний розвал системи-експерт

Бачила фото загиблого Бабченка на підлозі у квартирі. Постріли дуже професійні – на ураження. Один із них чітко відповідає ділянці серця.

Про це під час термінового прямого включення, пов’язаного із вбивством відомого військового журналіста Аркадія Бабченка телефоном розповіла Ганна Маляр, юрист-криміналіст.

Експерт продовжила думку, зауваживши, що постріли здійснено в спину жертві.

«Аркадій пішов до магазину по хліб, і, по його поврененню із крамниці, йому поцілили в спину. У мене виникає дуже багато запитань: якщо вбивця був у засідці, то чому не стріляв раніше, коли Бабченко повертався додому? Адже похід до магазину нібито був незапланований. Хіба що його надвір хтось покликав, а він заразом і по хліб пішов. Слідство має встановити цей момент – як все відбувалося», – міркує пані Маляр.

На думку юриста-криміналіста, у ситуації із вбивством Аркадія Бабченка дуже складно бути оптимістом і говорити, мовляв вбивцю «мають знайти». «Адже всі гучні злочини в нас не розкриті», – наголосила Ганна Маляр.

«Але давайте проаналізуємо біографію Аркадія Бабченка: дві чеченські війни, військовий кореспондент, опозиціонер путінського режиму, який від нього тікав і переховувався в Україні.

Мали ж українські спецслужби, розуміючи його біографію і загрозу з боку РФ чи працювати з ним, чи цікавитись його життям. Адже Бабченко не приховував, що йому погрожували…

Аркадій публічно говорив про причини переїзду з Росії, говорив про загрозу життю. Тому якщо спецслужби не спостерігали за ним – то це повний розвал системи», – додала пані Маляр.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення