Вбивство журналістки в Данії: вбивця втік з в'язниці

У Данії винахідник Петер Мадсен, засуджений до довічного ув'язнення за вбивство шведської журналістки, втік з в'язниці. Про це повідомляє Copenhagen Post у вівторок, 20 жовтня.

Мадсену все ж не вдалося втекти занадто далеко - кілька поліцейських снайперів схопили його неподалік від в'язниці під Копенгагеном. На фото з місця події видно безліч поліцейських - кілька офіцерів одягнені в повне обмундирування, на місці також патрулі із собаками.

Після першої години дня поліція повідомила, що операція закінчена і Мадсен знову під вартою.

За даними ЗМІ, Мадсен, який був винахідником, нібито погрожував підірвати бомбу, прив'язану до пояса. На місці знаходилися також фахівці зі знешкодження вибухових пристроїв.

Нагадаємо, найбільший приватний підводний човен Наутілус з невідомих причин затонув 11 серпня поблизу Копенгагена. Власника Петера Мадсена врятували з човна, а шведська журналістка, яка перебувала з ним на борту, зникла при загадкових обставинах.

23 серпня тіло жінки без кінцівок і голови, знайдене біля Копенгагена, ідентифікували як зниклу шведську журналістку Кім Валль. Пізніше поліція знайшла голову вбитої жінки й інші частини тіла.

Петеру Мадсену було пред'явлено звинувачення у вбивстві журналістки. Мадсен під час слідства кілька разів змінював свідчення і в підсумку визнав, що розчленував тіло Валль і кинув у воду. Її смерть він називав нещасним випадком, стверджуючи, що журналістка отруїлася чадним газом.

Експерти-психіатри визнали винахідника патологічним брехуном, який становить небезпеку для оточуючих. Мадсен був засуджений до довічного позбавлення волі. Тільки в 2020 році, уже після вироку, Мадсен зізнався у вбивстві.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення