Вбивство журналістки в Північній Ірландії: поліція затримала підозрювану

 СЕГОДНЯ

Співробітники північноірландської поліції затримали 57-річну жінку за підозрою в причетності до вбивства редактора американського видання "Медіагейзер" Лайри Маккі. Про це повідомили правоохоронці.

"Детективи головної слідчої групи затримали жінку 57 років на підставі закону про протидію тероризму через убивство Лайри Маккі в Лондондеррі 18 квітня", - вказується в повідомленні.

Раніше за підозрою у вбивстві правоохоронці затримали двох чоловіків 18 і 19 років, пізніше їх відпустили без пред'явлення звинувачень.

Вбивство Лайри Маккі сталося минулого тижня в четвер під час заворушень в північноірландському місті Лондондеррі напередодні річниці дублінського Пасхального повстання 1916 року. Вона була автором матеріалів про регіональний конфлікт в Ольстері і бойовиках Ірландської республіканської армії (ІРА). Журналіст отрииала смертельне поранення під час стрілянини.

Угрупування "Нова ІРА" визнала відповідальність за подію. При цьому угрупування виступило з твердженням, що мова йде не про навмисне вбивство, і журналістка загинула випадково, опинившись на лінії вогню в ході обстрілу бойовиками співробітників місцевих сил безпеки під час заворушень, що відбувалися в місті Лондондеррі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення