Вчені дізналися про нездатність людей правильно ходити

 The Independent

Американські вчені спробували з'ясувати, наскільки часто і з якої причини падають дорослі люди. Своє дослідження вони опублікували в журналі Human Movement Science, а коротко про нього повідомляє The Independent.

У США випадкові падіння є третьою за частотою причиною всіх травм у молодих людей у віці від 18 до 35 років. Щоб з'ясувати причини цього явища, співробітники Університету Пердью 16 тижнів щодня опитували 94 студентів про те, за яких обставин ті падали, ковзали і спотикалися. Про падіння повідомили 52 відсотки опитаних. У 16 відсотках випадків постраждалі отримали серйозні травми, чотири відсотки звернулися за медичною допомогою. 58 відсотків падінь сталося при ходьбі (в більшості випадків люди ковзали або спотикалися). При цьому велика частина падінь відбувалася або на льоду, або із-за того, що люди набирали СМС-повідомлення на ходу.

Вчені відзначають, що частота падінь і супутніх травм у здорових молодих людей вказує на нестабільність системи прямоходіння у Homo sapiens — незважаючи на те, що вона сформувалася 20 мільйонів років тому.

У сучасній антропології пов'язують прямоходіння з переходом предків людини з області тропічних лісів у відкриті простори саван. Змішана рослинність, перепади в кількості опадів і сезонний дефіцит їжі змусили їх організм перебудуватися. Зниження м'язової маси супроводжувало перехід до прямоходіння (на задніх кінцівках): предки людини почали щодня переміщатися на великі відстані в пошуках їжі. Саме прямоходіння призвело до перерозподілу м'язів в область стегон

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення