Вчені довели підвищену невротичність кошатників

 Lenta.ru

Психологи розповіли, що власники собак більш відповідальні, менш невротичні і більшою мірою є экстравертами, ніж любителі кішок. Дослідження на цю тему було представлено на конференції американського Товариства особистісної і соціальної психології. Коротко про доповіді розповідає CNET.

За допомогою краудсорсінгової онлайн-платформи Amazon Mechanical Turk вчені опитали 263 американца у віці від 19 до 68 років. Добровольці заповнили анкету про їх домашніх тварин, їх життя і благополуччя в цілому, а також пройшли тест на психологічну структуру особистості.

64 відсотки опитаних тримають вдома тварин, причому їхні симпатії практично порівну діляться між собаками (53 відсотки) і кішками (41 відсоток). В цілому володіння вихованцями мало змінювало психічний стан людини: власники собак і кішок виявилися більш задоволеними життям, інших відмінностей виявлено не було.

При цьому собачники виявилися значно більш сумлінними та відповідальними людьми, і менш невротичными, ніж кошатники. Крім того, собачники відрізняються трохи більш яскраво вираженою экстравертністю.

«За такого дослідження не можна сказати, вибирають собак собі в домашні тварини менш невротичні люди, або ж самі пси знижують невротичність господарів. Зараз я проводжу довгострокове дослідження, де спробую відповісти на ці питання», — розповіла автор доповіді Кетрін Бао (Katherine Jacobs Bao).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення