Вчені назвали найбільш ефективний спосіб кинути палити

Відмовлятися від куріння краще різко, а не поступово. До такого висновку прийшли британські дослідники, повідомляє у вівторок, 15 березня, N+1

Співробітники Оксфордського і Бірмінгемського університетів з колегами з Університетського коледжу Лондона запросили для участі в дослідженні майже 700 дорослих курців, які вирішили відмовитися від цієї звички. Всі вони отримували поведінкове консультування та замісну нікотинову терапію (льодяники, пластирі та спреї) до і після припинення куріння. Повна відмова від тютюну була намічена через два тижні після початку дослідження. Вчені випадковим чином розділили добровольців на дві групи незалежно від запланованого самостійно способу відмови від куріння.

Перша група протягом зазначеного строку курила у звичному режимі (і повинні були в один день кинути палити), а учасники з другої групи повинні були до моменту повної абстиненції поступово зменшити кількість випалених сигарет на 75%. Успіх боротьби з залежністю реєстрували через чотири (первинна кінцева точка) і шість тижнів (вторинна кінцева точка).

У підсумку через чотири тижні повністю утрималися від куріння 49% учасників з першої групи.

У другій групі цей показник становив 39,2%. Частка некурців до кінця шостого тижня зменшилася до 22% і 15,5% відповідно.

«Одномоментна відмова від куріння з більшою ймовірністю призводить до довгострокового результату, навіть у курців, які спочатку збиралися поступово знижувати кількість викурених сигарет», — вважають вчені.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення