Вчені назвали новий несподіваний симптом коронавірусу

Вчені прийшли до висновку, що COVID-19 може викликати скелетно-м'язовий біль з абсолютно іншими механізмами, ніж при міалгії. Як повідомляє Еxpress, Річард Уоткінс, доктор медицини, лікар-інфекціоніст і професор внутрішньої медицини в Медичному університеті Північно-Східного Огайо, зазначив, що вірусні інфекції (в тому числі коронавірусна) викликають м'язову біль як побічний продукт активації імунної відповіді.

Звіт Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), в якому було проаналізовано 55 924 лабораторно підтверджених випадки COVID-19 в Китаї, показав, що 14,8% пацієнтів повідомили про міалгії або артралгії (болі в суглобах).

Симптоми можуть включати м'язові спазми і болі в суглобах. Біль у спині при COVID-19 зазвичай може вказувати на пневмонію. При цьому біль у м'язах у пацієнтів з COVID-19 може тривати довше, ніж при інших вірусних інфекціях і може не реагувати на звичайні знеболюючі.

Крім класичних механізмів міалгії, відомих при вірусних інфекціях, COVID-19 може викликати скелетно-м'язовий біль з абсолютно іншими механізмами.

"Вірус може поширюватися через кровотік або ендотелій судин і викликати інфекцію у всіх тканинах, що містять ACE2, таких як серце і мозок. Таким чином, кістково-м'язова система також може піддатися інфекції. Це результат того, що клітини імунної системи виділяють інтерлейкіни, які представляють собою білки, які допомагають боротися з вторгненням патогенів ", - пояснив Річард Уоткінс.

Проблеми з суглобами і м'язами є поширеними і включають болі в плечах, шиї, спині і колінах.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення