Вчені назвали основну причину поширення коронавірусу

Вчені Федерального університету Баїі в Бразилії назвали подорожі основною причиною поширення коронавируса по планеті. Результати їх дослідження публікує Daily Mail.

Так, згідно з висновками експертів, країни, які заборонили міжнародні авіаперевезення, домоглися більшого успіху в боротьбі з інфекцією, ніж ті, хто до сих пір не вжив жодних заходів.

«Ми перевірили вплив соціально-економічних, кліматичних і транспортних факторів. З'ясувалося, що найбільше вплив на щоденне збільшення випадків COVID-19 в світі надали саме авіаперевезення», - уточнюється в дослідженні.

Крім того, вчені вважають, що саме обмеження пасажирських авіаперельотів і закриття кордонів може сприяти зменшенню темпу зростання хворих.

«Поширення COVID-19 в світі з 2019 по 2020 рік скоротиться, якщо будуть удосконалені заходи тестування і контролю на борту літаків (наприклад, швидкий скринінг і ізолювання заражених мандрівників)», - заявили співробітники університету, додавши, що це найвигідніше і правильне рішення виниклої проблеми.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення