Вчені перетворять людську сечу на пиво

 Lenta.ru

Дослідники з Університету Гента створили пристрій, який здатний розділити сечу на воду і мінеральні добрива, використовуючи енергію сонячного світла і спеціальну мембрану. Вчені планують використовувати отриману воду для приготування пива на музичних фестивалях, а також в інших харчових цілях. Стаття з описом винаходу опублікована на сайті університету.

Для очищення сечі її спочатку заливають в бак, де вона нагрівається за допомогою котла, що працює на сонячних батареях. Після того, як з сечі випаровується вода, конденсат проходить через мембрану, виділяє з нього поживні речовини, які можуть використовуватися в якості добрив (азот і фосфор). Отримана очищена вода придатна для пиття, тому вчені збираються сконструювати автомати з переробки сечі для торгових центрів, стадіонів і аеропортів. Дослідники вже випробували розроблений ними метод на музичному фестивалі в Генті, де їм за 10 днів вдалося отримати тисячу літрів води. Автори статті розглядають можливість приготування пива з отриманої рідини.

За словами вчених, сонячна енергія допоможе забезпечити водою людей, що живуть у посушливих регіонах, якщо для цих цілей використовувати туалети та зарядні станції. Пристрої очищення також можна буде розмістити в таборах біженців і утилізаційних заводах країн. Метод стане альтернативою дорогому сантехнічному устаткування. Крім того, одержувані продукти мають потенціал для застосування в сільському господарстві для добрива і зрошення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення