Вчені розповіли, як уникнути смерті від COVID-19

Вчені з США, досліджуючи небезпечний вірус, прийшли до несподіваного висновку. Нібито, щоб уникнути важких ускладнень і смерті, не потрібно зміцнювати імунітет, а навпаки - придушувати його на ранніх стадіях хвороби. Такий висновок опубліковано в науковому Journal of Medical Virology дослідників Університету Південної Каліфорнії.

Виявилося, що при взаємодії двох захисних систем організму може виникнути перевантаження імунітету. При попаданні вірусу першим у боротьбу вступає вроджений імунітет, а ось адаптивний (той, що здобувався протягом життя при зустрічі з різними інфекціями) підключається через кілька днів, задіюючи Т - і В-клітини.

На прикладі з вірусом грипу вроджений імунітет знищує майже всі вірусні частинки ще до того, як до "роботи" підключається адаптивна система. А от при зустрічі з коронавірусом процес боротьби повільніше, через що адаптивний імунітет може перешкодити вродженому впоратися з інфекцією.

Тоді може розвинутися надмірна захисна реакція, яку називають цитокіновий шторм, що часто і призводить до смерті.

На думку вчених, короткочасне застосування імуносупресорів може затримати адаптивний імунітет і сприяти швидшому знищенню вірусу.

Нагадаємо, в Україні через коронавірус продовжили карантин до 22 травня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення