Вчені зафіксували повторювані сигнали з космосу: не відкидають інопланетний контакт

У Технологічному університеті Суінберна в Австралії вчені засікли таємничі радіовсплески. Однією з теорій появи подібних сигналів є діяльність інопланетних цивілізацій. Про це повідомляє «Science Alert»

Загадкові і майже непомітні космічні сигнали FRB 171019 були зафіксовані серед швидких радіовсплесків. Спочатку астрономи витратили близько 12 тисяч годин на пошуки повторюваних швидких сплесків.

Після невдач вони переключилися на дослідження космосу за допомогою радіотелескопів Грін-Бенк в США і Обсерваторії Паркс в Австралії.

У Грін-Бенк засікли відразу два слабких сигнали. Це доводить, що повторювання радіовсплесків зустрічається частіше, ніж вважалося раніше. Виявилося, що багато з одиночних коротких сплесків можна віднести до повторюваних. Раніше вони знаходилися в межах дії інструментів, які використовувались.

Виявлений FRB 171019 в 590 разів слабкіше зареєстрованого раніше сплеску ASKAP. При цьому він триває всього кілька мілісекунд, а викидає в космічний простір стільки енергії, скільки Сонце випускає протягом декількох десятків тисяч років. Походження даних сплесків невідомо.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення