Вчений вважає, що половина населення Землі через 30 років стане безробітною

 CNN

Професор обчислювальної інженерії університету Райса Моше Варді у своїй лекції припустив, що популяризація та удосконалення роботів спричинять різке зростання безробіття. До 2045 року вона може подолати позначку в 50 відсотків. Про це пише CNET.

«Вважається, що якщо роботи будуть виконувати всю роботу за нас, ми зможемо цілком присвятити себе дозвіллю. Я не знаходжу такий варіант розвитку подій оптимістичним. Я переконаний, що праця — невід'ємна умова людського благополуччя», — стверджує Варді.

На думку професора, завдання людства — інвестувати в дослідження штучного інтелекту і шукати способи співіснування з розвиненою робототехнікою.

24 січня 2016 року в Бостоні від внутрішньомозкового крововиливу помер Марвін Чи Мінський, один з винахідників моделі штучного інтелекту. Винахідник підписав контракт на заморозку свого мозку після смерті, щоб його «воскресили» в майбутньому.

У жовтні 2015 року британський фізик-теоретик Стівен Хокінг назвав штучний інтелект серйозною небезпекою для людства, оскільки він може «зробити з людей мурах». Він також занепокоївся проблемами «технологічного безробіття» і зростаючою соціальною нерівністю

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення