Вечеря Олланда і Рухані опинилася під загрозою зриву через вино

 Дождь

Запланований французькими властями вечеря за участю президента Ірану Хасана Рухані і президента Франції Франсуа Олланда може не відбутися через те, що Париж і Тегеран не погодили меню заходу. Про це в середу, 11 листопада, повідомляє французька радіостанція RTL з посиланням на неназвані джерела

Урочиста вечеря планувалося на честь майбутнього візиту Рухані до Франції. Як повідомили джерела з іранської і французької сторони, Тегеран зажадав, щоб на вечерю подали халяльне м'ясо (тобто м'ясо тварини, зарізаного відповідно до встановлених шаріатом правилами) та не подавали вина. Париж відмовився виконати ці вимоги, заявивши, що офіційні заходи в Єлисейському палаці проводяться з дотриманням "республіканських традицій".

Французька сторона запропонувала в якості альтернативи організувати сніданок для Олланда і Рухані, але іранці відкинули цю пропозицію як "занадто дешеву".

Єлисейський палац офіційно не коментує цю інформацію. Дипломат, який відповідає за протокол в міністерстві закордонних справ Ірану, підтвердив, що у відповідності до цінностей ісламу чиновники Ірану не можуть брати участь у заходах, де подають алкогольні напої, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на повідомлення іранського агентства ISNA.

Рухані з 14 по 17 листопада зробить візити до Італії та Франції. За даними RTL в Парижі розраховували, що на вечері в Єлисейському палаці лідери двох країн обговорять ситуацію в Сирії і боротьбу з тероризмом.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення