Вегетаріанство визнано психічним розладом

 Topnews

Всесвітня організація охорони здоров'я опублікувала розширений список розладів і психічних захворювань, що підлягають лікуванню: до списку хвороб додалися сироїдіння і вегетаріанство, пишуть «Аргументи тижня».

Сироїдіння і вегетаріанство включені фахівцями ВООЗ в групу розладів звичок і потягів F63.8. Раніше стало відомо, що в Іспанії в місті Малага сім'я сироїдів довела своїх дітей до коми суворою дієтою, врятувати дітей ледве вдалося.

Як зазначають ЗМІ , подібні випадки були помічені в усьому світі.

Серед вегетаріанців новий список ВООЗ викликав численні протести, відзначають «Вести». Американська асоціація дієтологів стверджує, що вірно складена овочева дієта не шкодить здоров'ю, але переходити на таку дієту має сенс під наглядом лікарів.

В цей же час дієтологи зробили цікаве гастрономічне спостереження, корисне в тому числі і для вегетаріанців. Дослідники знайшли в попкорні підвищений рівень антиоксидантів - поліфенолів. З цієї точки зору, попкорн навіть корисніше фруктів і овочів. Одна порція попкорну містить до 300 міліграмів поліфенолів, а в порції фруктів можна знайти всього 160 міліграмів. З'ясувалося, найкорисніша частина попкорна - лушпиння, в ній концентрація поліфенолів і клітковини максимальна. Про це повідомлялося у звіті дослідників, представленому на зборах Американського хімічного товариства в Сан-Дієго.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення