"Великдень вдома": Зеленський анонсував несподіваний проект

У зв'язку з продовженням карантину в Україні держава готує проект "Великдень вдома".

Про це повідомила пресслужба президента Володимира Зеленського, який напередодні поспілкувався з главами церков щодо безпеки святкування і проведення богослужінь в умовах поширення COVID-19.

"Керівники церков розуміють, що богослужіння можна проводити онлайн, у вигляді відеоконференції. Якщо якийсь обряд вимагає присутності людей, то треба обмежувати кількість прихожан. Всі керівники церков погоджуються з цим", – зазначив Зеленський.

"Великдень зазвичай збирає в церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з-за кордону. Тому зараз ми готуємо і вже скоро презентуємо проект "Великдень вдома", який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не маючи наміру збиратися натовпами в церквах", – повідомив президент.

На нараді з головами ОДА та мерами міст також розглянули можливість розміщення патрулів біля храмів і церков. У разі великого скупчення людей вони повинні проводити бесіди з парафіянами і роз'яснювати, що збиратися натовпами небезпечно не тільки для них самих, але і для здоров'я тих, хто навколо.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення