Великобританія дозволила редагування геномів ембріона людини

 Дождь

Англія видала перший дозвіл на редагування в дослідницьких цілях геному ембріонів людини. Країна стала другою в світі, де дозволили редагування, пише в понеділок, 1 лютого, N+1, посилаючись на протокол засідання комісії

Засідання комісії міністерського агентства HFEA (Управління з ембріології і штучного запліднення) пройшло 14 січня 2016 року, але відомо про нього стало лише на початку лютого.

Редагування геному, йдеться у заяві за підсумками засідання буде проводитися з зайвими ембріонами, які отримують, але не використовують у ході процедури экстрокорпорального запліднення (зараз же такі ембріони знищують).

Модифіковані ембріони вчені зможуть використовувати тільки для фундаментальних досліджень, підсаджувати їх сурогатної матері заборонено. Використовувати їх можна тільки протягом 14 днів, потім вони повинні бути знищені.

N+1 пише, що в рішенні комісії йдеться про конкретні технології редагування геному — систему CRISPR/Cas9. Цю систему спочатку відкрили як механізм бактеріального імунітету проти вірусної ДНК.

Зараз її елементи застосовують для редагування геному. Відрізняється редактура геному ембріона від редактури цілого генома тим, що вони можуть передаватися через покоління.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення