Великобританія дозволить вирощування химер з свиней і овець з органами людини

 Lenta.ru

Уряд Великобританії зібрався в найближчий тиждень дозволити вирощування людських органів в тілах інших тварин, зокрема свиней і овець. Про це повідомляє The Telegraph. З цією метою науковий комітет британського Хоум-офісу (аналог міністерства внутрішніх справ) на поточному тижні запланував публікацію першого керівництва по використанню химер (тварин з окремими людськими органами). Комітет має намір показати перспективність і безпеку використання вирощених в тілі інших тварин людських органів. На думку вчених, це дозволить вирішити проблему браку донорських органів (серця, нирок і печінки)

Для вирощування людських органів найбільш перспективними тваринами вважаються свині і вівці. Вчені відзначають, що нові органи не будуть піддаватися відчуженню, оскільки для їх вирощування будуть використовуватися стовбурові клітини людини, яка потребує пересадки.

Відповідно до британського законодавства, родичі загиблого людини можуть заборонити використання його органів для трансплантації навіть у випадку, якщо він раніше це дозволив. Крім того, як відзначає видання, в даний час лікарі зіткнулися з великою кількістю неякісних органів для трансплантації.

Експерти пов'язують це зі старінням населення та зростанням кількості людей з надмірною вагою.

Експерименти з химерами вже проводяться в США (без пересадки вирощених органів людини) в наукових цілях.

«Ми можемо зробити тварину без серця. Ми створили свиней, які не мають скелетної м'язової тканини та кровоносних судин», — розповів кардіолог Деніел Гаррі з Міннесоти

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення