Верховний Лідер Ірану пригрозив США "спалити" ядерний договір

 Associated Press

Аятола Алі Хаменеї зробив заяву щодо можливого недотримання ядерного договору з Вашингтоном уразі невиконання зобов’язень наступним президентом США.

Лідер Ісламської республіки Іран аятола Алі Хаменеї заявив, що вразі, якщо наступний президент США не буде дотримуватися ядерного договору, Іран спалить цей документ, повідомило агентство Associated Press.

У заяві Хаменеї, опублікованій на його сайті, йдеться: «Ми не порушуємо договір, однак, якщо інша сторона його порушить, якщо вона розтопче домовленості, ми спалимо його».

Експерти вважають, що така заява спровокована критичними оцінками ядерного договору та обіцянками його переглянути, що висунув напередодні кандидат на пост президента США від Республіканської партії Дональд Трамп.

Лідер Ірану стверджує, що Тегеран виконав свої зобов’язання за договором, однак США затягує з розмороженнях іранських рахунків та зняттям санкцій в банківському та страховому секторах.

Міністр іноземних справ Ірану Мохаммед Джавад Заріф планує здійснити найближчим часом зустріч з держсекретарем США Джоном Керрі, аби обговорити виконання умов договору, що вступив в силу в січні цього року.

Як повідомлялося раніше, США продовжили санкції проти Ірану через іранські військові випробування балістичних ракет.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення