Верховний суд РФ скасував пожиттєвий вирок новосибірському маньяку, який вбив 19 жінок

Верховний суд РФ, розглядаючи жалобу новосибірського екс-міліціонера Євгенія Чуплінського, визнаного присяжними виновним у вбивстві 19 жінок, скасував винесений йому пожиттєвий вирок і відправив справу на новий розгляд. Але вердикт присяжних поки залишається в силі.

"Верховний суд РФ скасував кримінальну справу, направив її на новий розгляд на етапі обговорення вердикта. Це означає, що вердикт, за яким Чуплінського визнано винним у здійсненні 19 вбивств залишається в силі", - йдеться у повідомленні ТАСС.

На стадії обговорення наслідків вердикту будуть досліджуватись тільки характеризуючі Чуплінського матеріали, що необхідні для коректного призначення вироку.

Також будуть досліджені матеріали, що стосуються громадянських справ, які були заявлені потерпілим

Представник держобвинувачення також повідомив, що Євген Чуплінський визнав ще декілька злочинів, однак слідство не змогло пред'явити йому обвинувачення, так як залишки жертв не були знайдені.

"Насправді жертв більше, тому що він визнав себе винним у значно більшій кількості епізодів, просто тіла залишилися не знайденими. Тому органи слідства не змогли пред'явити йому обвинувачення. У нього було б більше 20 епізодів", - повідомили у суді.

Новосибірський обласний суд 6 березня 2018 року засудив 52-річного колишнього міліціонера Євгена Чуплінского до довічного позбавлення волі за вбивство 19 жінок

Про звірства Чуплінського

Як встановили слідство і суд, Чуплінський коїв злочини у 1998-2005 рр., а заарештований він був лише 11 років потому.

Чоловік користувався інтимними послугами потерпілих, яким було від 18 років до 31 років, а потім вбивав їх. Щоб приховати злочини, він розтинав тіла, а залишки жертв залишав у різних районах Новосибірська та його околиць. Одну жінку втопил, її тело так і не було знайдено. Особи 11 жертв досі не встановлені.

Вийти на слід обвинуваченого вдалося тільки через десять років після останнього вбивства завдяки сучасному молекулярно-генетичному дослідженню. В ході розробки різноманітних версій щодо причетності до здійснення злочинів було перевірено загалом більше 5 тисяч чоловіків, допитали тисячі свідків, проведено більше 300 експертиз. Використання криміналістичної техніки дозволило встановити ДНК-профіль злочинця та шляхом порівняльних експертиз знайти відповідність зразкам одного з підозріваних.

Чуплинський був заарештований 23 квітня 2016 року. З самого початку він співпрацював з слідством і навіть повідомляв про ще два аналогічних злочини, які раніше не були відомі правоохоронним органам, але потім від показів відмовився і став наполягати на невинуватості. Експерти визнали його осудним, але схильним до сексуальних розладів і садизму.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення