Ветерани АТО і «торгівля на крові»

 Zaxid.net

Є питання, які не підлягають обговоренню. Не тому, що не можна, а саме тому, що можна, і людство вже давно відповіло на них. Ніхто ж не буде, наприклад, всерйоз обговорювати питання, чи можна людям їсти людей. Або як ставитися до наркоторгівлі, розбещення дітей. Тут все абсолютно зрозуміло і однозначно. Але точно так само світ давно вже прийшов до повного й абсолютного розуміння того, що народ має право не допомагати ворогу, який його терзає і прагне знищити.

Щодо товарної блокади окупованої частини України, яку 25 січня розпочали ветерани АТО, може виникнути лише одне запитання: в ОРДЛО перебуває ворог України чи ні? Вважаю, хоча на цих територіях проживає чимало мирних українських громадян, відповідь на це запитання може бути тільки одна: так, там перебуває ворог України – підлий, кривавий і невідступний. А мирні люди – його невинні жертви, та й то лише за умови, що не служать окупантам.

Навіть у гуманізмі треба знати міру. Всі, хто добровільно прислуговує агресору, не кажучи вже про бойовиків з числа місцевих мешканців, не заслуговують на допомогу рідної країни. Та й не рідна вже для них Україна. Звісно, я далекий від думки, що всі мешканці самозваних «ДНР» і «ЛНР» виявилися зрадниками своєї Батьківщини. Навпаки, зараз звідти надходить чимало свідчень, що українці починають вже майже відкрито висловлювати ненависть до окупантів. Але це не означає, що заради них країна має надавати допомогу злому ворогові.

Це нелегко вимовляти, але правда така: у всіх мешканців Донбасу свого часу був вибір – або покинути місця, зайняті російсько-терористичними військами, або залишитися там на свій страх і ризик. Звичайно, можна пожаліти тих, хто з якихось причин був змушений залишитися під чоботом окупантів. Однак заради їхнього звільнення треба бити ворога не тільки в лобових зіткненнях, але й робити все, щоб створювати йому нестерпні умови для життя в чужій країні.

Тим часом Україна в цьому плані виглядала вкрай непривабливо. Так, за даними ветеранів АТО, в ОРДЛО і в зворотному напрямку кожну добу проходили десятки потягів. Сотні тисяч тонн вантажів надходили у розпорядження неприятеля. А продукція «його» підприємств надходила – не безкоштовно, звичайно ж, в решту України. Тим самим українці, оплачуючи, наприклад, донбаське вугілля, фактично годували своїх катів.

Зрозуміло, що це робилося без відома народу. Причому тон у цьому не вельми гідному занятті задавали чиновники центральних відомств. І що найсумніше – прикладом для них був президент Петро Порошенко.

Липецьку фабрику «Рошен», яка належить главі України, за інформацією ЗМІ, збираються закривати. Правда це чи ні – не має великого значення для визначення «патріотичності» пана Порошенко. На жаль, він чимало «погодував» податками з цього підприємства тих, хто вбивав українців. Нічого ганебнішого бути не може! Тільки за одне це він заслуговує найсуворішого народного осуду.

Очевидно, дивлячись на такого головнокомандувача, багато українських чиновників за минулі три роки ґрунтовно «підсіли» на контрабанду, яка рікою текла через умовну межу з ОРДЛО. Нещодавно в одному з вагонів знайшли рації, які призначалися бойовикам. Кажуть, це був «гуманітарний вантаж» від Рината Ахметова, за яким вже давно закріпилася слава подільника сепаратистів. Але, думаю, справа не тільки в цьому олігархові-пройдисвіті. За час війни ворогу з України надійшли мільйони тонн вантажу, і тільки одному Богу відомо, що українські бариги-«патріоти» могли йому відправляти. І що через них ішло в путінську Росію.

Погодьтеся, Україна весь цей час перебувала у вкрай двозначному становищі годувальника власних вбивць. Так і хочеться сказати: якщо б не було так сумно, то було б смішно. Але, знаєте, анітрохи не смішно! Дуже прикро за український народ. Можновладці на чолі з «гарантом» не просто підставили народ, але й фактично діяли проти нього.

Тому можна лише пошкодувати про те, що акція ветеранів АТО не розпочалася значно раніше...

Але добре, що хоч зараз почалася! Правда, кланово-олігархічна система вже хижо вищирила на активістів свої гострі зуби. За наявною інформацією, для розблокування «ДНР» і «ЛНР», торгуючи з якими чинуші набивали свої кишені, може бути задіяна Національна гвардія України.

«Інформація волонтерів про переміщення спецпідрозділів у сторону редуту Богдана (блокпост учасників торгової блокади, – ред.) для силового розгону Ветеранів Війни за Незалежність попередньо підтверджена», – повідомив у Facebook «Штаб блокади торгівлі з окупантами».

Ветерани АТО попередили, що в разі сценарію силового розгону протестувальники будуть змушені «перейти до партизанських методів боротьби проти російської окупації і фізичного знищення магістралей, якими йде фінансування тероризму та торгівлі на крові».

Ще жорсткіше висловився народний депутат Володимир Парасюк, який бере участь у блокаді. В ефірі каналу «112 Україна» виходець з Львівщини заявив, що спроба розгону акції буде найфатальнішою помилкою силовиків.

«Я б не радив керівникам силового блоку такі речі робити, тому що тут стоять підготовлені хлопці, які зможуть себе захистити», – підкреслив політик.

Дуже тривожна склалася ситуація. Влада фактично підштовхнула країну до межі можливого братовбивчого зіткнення. І причиною всьому – невгамовне бажання чиновників збагачуватися навіть під час війни.

Звичайно, зараз різного роду «солов'ї» від Адміністрації президента, МВС і слухняної Верховної Ради почнуть співати пісні про те, що блокада завдає країні великої шкоди. Мовляв, без донбаського вугілля пропадемо і все таке. Українцям не варто вірити цим брехливим проповідям. Українському суспільству слід рішуче підтримати ветеранів АТО, які захищали і ще захищатимуть країну від ворога. Заради якнайшвидшого вигнання окупантів та гідного майбутнього України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення