"Ви добиваєтесь, щоб українці повиздихали?": головлікар інфекційки у Миколаєві викрила міністра Ляшка (відео)

Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб (колишня обласна інфекційна лікарня), який очолює головний лікар-бунтар Світлана Федорова, можуть закрити.

Це може статися після скандалу, що розгорівся в листопаді, з нестачею кисню для хворих на коронавірус. Тоді Світлана Федорова публічно заявила про цю критичну ситуацію і стала відома на всю країну. Після чого на її медустанову обрушилися перевірки з МОЗ. Ще влітку лікарка заявляла, що її медзаклад штучно банкрутують.

Федорова неодноразово наголошувала, що приватні інвестори, звичайні громадяни допомагають лікарні з киснегенераторами, медикаментами, розхідниками, антисептиками, захистом тощо. Лікарка дорікнула чиновникам, що цьогоріч на кисень обласна рада та ОДА виділили нуль гривень нуль копійок.

"Знайшлась людина, яка взяла на себе забезпечення киснем. Інвестор витрачає свої гроші. Вгадайте, що зробила влада! Натиснула на фірму, де цей привезений інвестором кисень зберігається. І тепер фірма відмовляється (навіть за гроші!) зберігати там кисень. Мовляв, купіть кисень за гроші держави (лікарні) - зберігатимемо і заправлятимемо, за гроші благодійника - не будемо", - розповіла Федорова і пояснила, що ті гроші, які можна було витратити на зарплату персоналу, медикаменти чи оновлення апаратури – тепер за них лікарня купує кисень.

Цим прикладом вона показала, як влада руйнує те, що створено на гроші інвесторів, аби знищити лікарню. Про майбутнє закриття головний лікар заявила у відеозверненні, в якому розповіла про звіт перевірки комісії, яку організував міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"На п'яти аркушах розписали, яка погана лікарня. Наш міністр зі своєю комісією вирішив, що потрібно надалі не укладати нашій лікарні договір з НСЗУ тому, що в нас якісь там невідповідності. Мабуть, як сказала ваша перевірка: "Трупів замало". То ви, Вікторе Кириловичу і ваші шавки пропагуєте, що пацієнти мають помирати? Так, я не відповідаю вашим розумінням. Як лікар я хочу, аби пацієнти виживали", - сказала Федорова.

У мережу потрапило повне інтерв'ю, як відбувався візит представників Міністерства охорони здоров'я до COVID-лікарні Миколаєва. Директор департаменту охорони здоров'я Київської області Олена Юхименко не посоромилась сказати на камеру про малу кількість померлих. Відео можна проглянути за посиланням.

Головлікар єдиної інфекційної лікарні в області називає все, що викладено у звіті перевірки, брехнею. Наголошує, що кожен пункт вона може підтвердити документально. Також вона спростувала висновок комісії, що у її закладі утримуються лише пацієнти з легким ступенем захворювання, адже в її лікарні рятують тяжких та вкрай тяжких хворих. За два роки у лікарню не потрапив жоден легкий чи середній хворий.

"Що ви робите? Ви добиваєтесь того, щоб ми всі вимерли? То скажіть правду разом зі своїм президентом, зі своїми "зеленими", зі своїм Ляшком. Скажіть: "Повиздихайте усі!", - звернулась до влади Федорова.

Нагадаємо, що з перевіркою до лікарні моніторингова група МОЗу прибула 11 листопада. Відео, де Федорова нецензурно вилаялася в бік перевіряльників, стало вірусним. Розмову головної лікарки інфекційки з представником Міністерства перервав телефонний дзвінок. Жінка відповіла: "Сергію Анатолійовичу, передзвоню. У мене перевірка з МОЗу, мене *буть черговий раз. Що ви від мене хочете?".

Увага! На відео присутня нецензурна лексика

Раніше "незручна" лікарка Федорова неодноразово заявляла про залякування, погрози, тиск на неї. Так, нещодавно вона повідомила, що за нею стежать. Крім того, кілька днів тому вночі невідомі прокралися в її кабінет. Це сталось саме в той момент, коли Федорова взяла два дні відпустки, аби поїхати до Києва. Лікарка непокоїться, що у кабінеті їй могли щось підкинути: "Викликати правоохоронців і при них перевіряти чи спершу самій перевірити? А то ще "знайдуть" гранати, наркоту та блокнот із особистими телефонами Путіна, як пити дати". Як відомо, рік тому Федорова знайшла у своєму кабінеті прослуховуючий пристрій та відеокамери. У січні 2021 року спалили автівку, якою вона користується, але зареєстрована на чоловіка.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення