Вибивали неіснуючий борг: на Хмельниччині вимагачі погрожували покалічити чоловіка та його сім’ю

На Хмельниччині правоохоронці затримали групу вимагачів, яка вимагала кошти у мешканця Хмельницького під приводом повернення неіснуючого боргу. Про це повідомляє поліція Хмельницької області.

"До поліції із заявою звернулося подружжя хмельничан, які повідомили, що троє чоловіків, погрожуючи розправою, заволоділи їхнім автомобілем Citroen C-4 Piccaso та вимагають 10 000 доларів США начебто у якості погашення неіснуючого боргу", - йдеться у повідомленні.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч.2 статті 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

У ході розслідування провадження слідчі Головного управління Національної поліції встановили, що троє хмельничан за попередньою змовою дійсно вимагали кошти у місцевого жителя, здійснюючи на нього психологічний тиск та погрожуючи заподіяти тілесні ушкодження йому та членам сім’ї, пошкодити майно. Саме під психологічним тиском потерпілий передав зловмисникам свій транспортний засіб.

У рамках досудового розслідування правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем реєстрації та проживання підозрюваних, в результаті яких виявили і вилучили відібраний автомобіль, боргову розписку, дерев’яні бити, грошові кошти.

Наразі усім трьом чоловікам оголошено про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 3 статті 289 та ч.2 статті 189 Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення