Виборча кампанія в Україні пройшла з численними порушеннями - спостерігачі

 УНН

Минулі місцеві вибори в Україні відбулися з масовими порушеннями. Про це повідомив в понеділок в ході брифінгу генеральний директор Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель.

"Були численні порушення. Значно зріс обсяг прихованої реклами, наприклад Найсильніше це проявилося на виборах у Києві, Київській та Черкаській областях", - сказав Кошель.

За його словами, багато порушенньє причиною неякісного виборного законодавств.

"Закон був написаний поспіхом, звідси маса порушень", - підкреслив він.

За даними Комітету виборців країни, порушення фіксуються практично у всіх областях. Всього до МВС надійшло 470 повідомлень у зв'язку з порушеннями виборчого процесу.

Крім того, перевірка проводиться за 54 повідомленнями про підкуп виборців. Внесено до єдиний облік МВС 5 повідомлень про пошкодження виборцями бюлетенів, зареєстровано 2 повідомлення про мінування, 2 повідомлення про смерть на виборчій дільниці.

За словами заступника голови МВС, внесені дані в єдиний реєстр досудових розслідувань по 5 фактами порушень за ч.1 ст.158 (незаконне використання бюлетенів) та ч.1 ст.357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем, або їх пошкодження)

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення