Вибухи на складах в Балаклії: з’явилися нові неочікувані деталі

Розслідування вибухів на військових складах у Балаклії триває. Одна з популярних версій, яку поширювали українські політики – не підтвердилась. В той же час на самих складах виявили боєприпаси, яких там не мало б бути. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook.

За його даними, версія про те, що диверсія на складах могла бути здійснена з повітря за допомогою літального апарату, не отримала підтвердження після проведення слідчого експерименту. Повітряну ціль в цей день не було виявлено військовими радарами ППО.

"Пріоритетною версією слідства на даний час є диверсія на території бази. Про це говорить характер вибухів, зафіксований на камерах спостереження і зі свідчень очевидців. Стався вибух в одному із захищених бункерів, де зберігалися боєприпаси. Бункер знищений вщент", – пише журналіст.

Також він повідомив, що під час перевірки на складах виявили цінні види боєприпасів, які, як вважали раніше, в Україні відсутні.

"Насправді, їх не бачила примітивна система обліку, а цілий бункер ракет для одного з видів сучасного озброєння раптом зненацька "знайшовся", - додає Юрій Бутусов.

Нагадаємо, пожежа на найбільшому в Україні складі з озброєнням - в місті Балаклія Харківської області - сталася в ніч на 23 березня. Пожежа почалася о 02.30 ночі з потужного вибуху, який відчули в оточуючих містах і селах. Вогонь було видно за десятки кілометрів від міста.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення