Вибухова хвиля: над Донбасом нависла масштабна катастрофа

 Обозреватель

Бойовики "ДНР" обстріляли шламонакопичувач 3-ї черги промислових відходів хімічного виробництва Торецького фенольного заводу.

Як повідомляється на сторінці прес-центру штабу ООС у Facebook, представники української сторони СЦКК 25 липня виявили розрив артилерійського боєприпасу в чаші шламонакопичувача.

Зараз фахівці не можуть оцінити пошкодження об'єкта. При цьому не виключено, що вибуховою хвилею могли бути пошкоджені стіни чаші.

"У такому випадку це може призвести до потрапляння отруйної рідини в ґрунтові води та в подальшому в річку Кривий Торець, що спричинить масштабну екологічну катастрофу на території Донецької області", - написано в повідомленні.

У СЦКК нагадали, що обидві сторони взяли на себе письмові зобов'язання щодо дотримання режиму припинення вогню в районі проведення аварійно-відновлювальних робіт зі зміцнення шламонакопичувача в період від 10 липня до 1 серпня 2018 року для забезпечення безпечної роботи патрулів СММ ОБСЄ та всіх залучених фахівців.

"Однак перспектива екологічної та гуманітарної катастрофи в регіоні, очевидно, не дуже хвилює ватажків збройних формувань РФ і їх кремлівське керівництво", - наголошується в заяві

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення