Від депутата вимагають скласти повноваження за побиття колеги

 РИА Новости

Депутати Верховоної Ради зареєстрували постанову, в якій закликають добровільно скласти повноваження члена фракції "Народний фронт" Андрія Тетерука, який в четвер ударив пляшкою по голові свою колегу, потім розкаявся в скоєному, а тепер заперечує свою провину.

Напередодні увечері після завершення засідання Верховної Ради стався інцидент: Тетерук ударив скляною пляшкою по голові свою колегу - депутата Ради від "Батьківщини" Олександру Кужель, яку госпіталізували. За даними "Батьківщини", у неї струс мозку. Майже відразу після цього Тетерук написав в Fаcebook, що розкаюється в скоєному. Він вибачився і пояснив подію тим, що "хід подій буває страшенно непередбачуваний".

У п'ятницю Тетерук сказав, що готовий понести покарання, якщо його провина буде доведена. А пізніше заявив, що Кужель сама "торкнулася головою пляшки", яку він тримав.

Народні депутати, які обурені цим інцидентом, зареєстрували дві постанови у Верховній Раді.

"Першою постановою ми закликаємо Тетерука добровільно скласти депутатські повноваження за дії, які несумісні зі статусом народного депутата, за грубе порушення депутатської етики", - заявила депутат найбільшої фракції "Блок Петра Порошенка" Ольга Червакова, виступаючи з трибуни Ради.

За її словами, друга постанова стосується зняття депутатської недоторканності з Тетерук для того, щоб відбулося розслідування події. Раніше Тетерук заявив журналістам, що не вважає інцидент з Кужель приводом для складання депутатських повноважень. Він заявив, що його "спровокували, провокували неодноразово", що він "абсолютно не поводився агресивно".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення