Від коронавірусу помер видатний український конструктор (фото)

Через коронавірус пішов з життя Олександр Дегтярев - генеральний директор КБ «Південне». Про це повідомляє Офіс Президента.

Зазначається, що померлий був одним з найдосвідченішихфахівців аерокосмічної галузі України.

Дегтярьов брав участь в розробці і модернізації ракетних комплексів з ракетами сімейства SS-17, SS-18 і SS-24 (за класифікацією НАТО), а також проектів з модернізації та комерційним використанням космічних ракетних комплексів сімейства «Зеніт», «Дніпро», низки космічних апаратів і супутникових систем. Вніс свій внесок у створення ракетно-космічних комплексів в міжнародній кооперації - «Морський старт», «Наземний старт», «Дніпро».

За участю Дегтярьова налагоджені контакти КБ з багатьма світовими компаніями космічного профілю, космічними агентствами багатьох країн і організаціями Європи, США, Єгипту, Японії, Республіки Корея і т. Д.

Під керівництвом Дегтярьова КБ «Південне» брало участь в проектах «Циклон-4» і «Антарес» (Таурус-II), «Вега».

Олександр Дегтярев є автором близько 200 наукових публікацій і статей з питань розробки ракетних комплексів різного призначення, їх модернізації і адаптації для вирішення наукових і прикладних задач, 50 винаходів і патентів, які покладені в основу технології створення конкурентноспроможних ракетно-космічних комплексів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення