Від ковіду: в Росії помер засновник "Єралаша"

Художній керівник дитячого гумористичного журналу "Єралаш" Борис Грачевський, госпіталізований наприкінці грудня з коронавірусом, помер на 72-му році життя, пише "Інтерфакс".

28 грудня режисер повідомляв про свою госпіталізацію. До цього він проходив лікування вдома. 10 січня дружина Грачевського розповіла, що його перевели в реанімацію, однак лікарям вдалося стабілізувати його стан.

14 січня з'явилася інформація про різке погіршення стану Грачевского. Лікарі прийняли рішення про повторне введення режисера в штучну кому і підключили його до апарату екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО). Однак, врятувати його життя медикам не вдалося, і ввечері того ж дня він помер.

Борис Грачевський - радянський і російський кінорежисер і сценарист, засновник і керівник популярного дитячого тележурналу "Єралаш". Цей тележурнал Грачевський з партнерами заснував ще в 1974 році.

У 2014 році Грачевський був серед підписантів листа діячів культури на підтримку політики президента Росії Володимира Путіна з приводу анексії Криму.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення