Від отруєння в Ізмаїлі постраждали 635 людей

 Zaxid.net

Через спалах епідемії кишкової інфекції в Ізмаїлі за медичною допомогою звернулися 635 людей. Такі дані станом на восьму годину ранку п'ятниці повідомляють у прес-центрі санітарно-епідеміологічної служби України.

У відомстві зазначають, що до лікарень вже потрапило 370 дітей. Тим часом дослідники беруть додаткові проби води, щоб провести аналіз її бактеріального і санітарно-хімічного складу.

«Основним механізмом передачі залишається контактно-побутовий, фактором передачі - харчовий (овочі і фрукти, миті некип'яченої водою і вживання сирої води, очищеної в домашніх умовах через побутові фільтри)», - наголошують у відомстві.

Наразі триває дезінфекція та промивання водопровідних мереж і артезіанських свердловин, резервуарів системи водопостачання міста.

Нагадаємо, через масове отруєння в Ізмаїлі 18 червня запровадили надзвичайний стан. У Державній санепідемслужбі України повідомили, що причиною масового отруєння людей стало попадання відходів із вбиралень будинків приватного сектора в міську водопровідну мережу внаслідок підтоплення через сильні зливи.

Міністерство охорони здоров’я виділило 130 тис. грн на ліки та дезінфекцію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення