Від сексуального насильства в Україні минулоріч постраждало 410 дітей

У 2020 році в Україні від сексуального насильства постраждало 410 дітей, цьогоріч – уже 70. Про це заявила начальник управління ювенальної превенції Національної поліції України Лариса Зуб, повідомляє УНН.

Проблему сексуального насильства над дітьми та їхньої сексуальної експлуатації в Інтернеті обговорили на прес-конференції в Офісі Президента України, що відбулася з нагоди Всесвітнього дня проти сексуальної експлуатації.

Згідно з даними дослідження, яке провела Міжнародна благодійна організація “Служба порятунку дітей”, майже чверть дітей потрапляли хоча б в одну із ситуацій сексуального насильства чи експлуатації за останній рік.

“Сьогодні злочинці мають більше доступу до дітей завдяки Інтернету. Дитині важко зрозуміти, що людина, яка пише їй повідомлення, може бути не тим, за кого себе видає. Тому дуже важливо інформувати дітей про ризики й те, як вони можуть себе захистити”, — наголосив уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба.

Організація “Служба порятунку дітей” започаткувала акцію #тількинемовчи. В межах цієї акції українців просять не замовчувати факти насильства над дітьми та звертатися по допомогу за номером телефону: (093) 063-53-43 та на сторінку підтримки www.savechild.com.ua/consultation

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення