Від вибуху біля футбольного стадіону в Ємені загинули 4 людини

 Reuters

Під час вибуху біля футбольного стадіону в єменському місті Аден загинули щонайменше чотири людини, ще 10 отримали поранення. Про це повідомляє агентство Рейтер.

За словами очевидців, терорист-смертник підірвав пояс з вибухівкою. Імовірно, його ціллю були молоді люди, які готувалися вступити в лави військовослужбовців. Інцидент стався, коли вони чекали на автобус біля військового контрольно-пропускного пункту на півночі міста.

Поки що жодне з екстремістських угруповань, які діють у країні, не взяло на себе відповідальність за теракт. Поліція з'ясовує подробиці інциденту.

У Ємені вже кілька років триває громадянська війна. Однією з воюючих сторін є бойове крило хуситів - шиїтський рух "Ансар Аллах", і лояльна колишньому президенту Алі Абдаллі Салеху частина армії, інша - війська вигнаного ними сунітського президента Абд Раббу Мансура Хаді і коаліція, очолювана Саудівською Аравією.

На тлі конфлікту набрало сил терористичне угруповання "Фронт ан-Нусра", афілійоване з "Аль-Каїдою".

На початку 2015 року шиїтські повстанці захопили столицю Сану і почали наступ на південь. Через кілька місяців хусити взяли стратегічно важливе портове місто Аден, після чого єменський президент втік у Саудівську Аравію.

Наприкінці березня 2015 року очолювана Ер-Ріядом коаліція почала військову кампанію проти повстанців з метою повернення Хаді до влади. Аден відбили, зараз бої йдуть зі змінним успіхом. За даними ООН, жертвами конфлікту стали понад шість тисяч осіб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення