Віддала 10 тисяч: бандити під виглядом поліцейських вимагали гроші у жінки на Хмельниччині

У Хмельницькому затримали групу осіб, які видаючи себе за поліцейських, вимагали гроші у людей - нібито за захист родичів від покарання. Про це повідомляє департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

"У поле зору працівників поліції потрапила група харків’ян, яка, видаючи себе за поліцейських, орудувала на території кількох областей України. Зловмисники використовували стару шахрайську схему: телефонували людям і вимагали гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності їхніх рідних. Двох аферистів затримано "на гарячому", - сказано у повідомленні.

У поліції отримали інформацію про діяльність злочинної групи, яка ошукала чимало мешканців Львівської, Тернопільської, Київської, Полтавської, Сумської областей. За відомостями співробітників карного розшуку Волинської області, група вчинила 10 злочинних епізодів у їхньому регіоні і, врешті, дісталася Хмельниччини.

"21 лютого 2020 року, зловмисники зателефонували жительці Хмельницького, представилися поліцейськими і повідомили, що її донька скоїла ДТП. За можливість уникнення відповідальності дитини перелякана жінка власноруч віддала псевдокопам тисячу доларів США та 10 тисяч гривень", - повідомили правоохоронці.

Також наступного дня жертвою аферистів стала ще одна хмельничанка.

"Цього разу гроші потрібно було передати за "врятування" сина від покарання, який начебто спричинив аварію та сам потрапив до реанімації. У розпачі потерпіла віддала підозрюваним всі наявні кошти – 420 доларів США та 10 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Оперативники затримали двох учасників групи – 23-х та 27-річних уродженців Харківської області. Під час обшуку у чоловіків виявлено та вилучено майже 25 тисяч гривень, мобільні телефони і кілька сім-карток. Пізніше затримали 25-річного раніше судимого харківчанина - на залізничному вокзалі у місті Гребінка Полтавської області, коли той прямував з Хмельницького потягом.

Наразі їх затримано у порядку ст.208 КПК України до обрання запобіжного заходу. Тривають подальші слідчі дії, з метою притягнення зловмисників до кримінальної відповідальності.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення