Відкриє наступ на Маріуполь: озвучено тривожний прогноз по новому розведенню сил на Донбасі

 Апостроф

Якщо Росія доб'ється розведення сил у напрямку КПП "Гнутове", це фактично відкриє наступ проросійських бойовиків на Маріуполь.

Про це повідомляє військовий оглядач Михайло Жирохов.

"Взагалі, в ОРДЛО зараз готові до локального наступу в одному з місць на лінії розмежування. Для глобального у них немає ані сил, ані коштів. Знаючи, що бойовики можуть почати наступ, наші військові робили мінні поля - там мінами територія просто всіяна. Тому, якщо в ОРДЛО вирішать розпочати наступ, то втрати будуть великими.

Подальший розвиток ситуації залежить від того, якими будуть позиції переговорників в Мінському форматі. Якщо Росія дотисне розведення на ще трьох ділянках, для України це буде дуже погано. Зараз планується відведення в трьох точках з боку України і шести з боку ОРДЛО. Погоджено лише одне - у напрямку КПП "Гнутове". Це на Приазов'ї. Фактично це відкриває наступ на Маріуполь, але в стратегічному плані цей напрям має мінімальне значення - там степова зона і дуже мало населених пунктів", - вважає Жирохов.

Експерт також додав, що рішення розвести війська на трьох попередніх ділянках було невірним. Адже тепер кадрові російські військові і їх найманці з місцевого населення на підступах до населеного пункту Золоте-4 влаштовують провокації і обстрілюють місцевих жителів. А між Вікторівкою і Петровським, звідки відійшли ЗСУ, знаходилися важливі "панівні висоти". Втративши контроль над ними, українські військові не можуть спостерігати за пересуванням противника. І це при тому, що обидва ці напрямки є танконебезпечними.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення