Відкриття бази сексуальних злочинців: Поліція проситиме Раду прийняти "Закон Меган"

 Канал 112

Поліція Донеччини пропонує посилити відповідальність за скоєння злочинів проти статевої недоторканості дітей, зокрема, ініціюватиме прийняття Верховною Радою "Закону Меган". Про це йшлося сьогодні на нараді в Донецькому главку поліції, повідомляє прес-служба Національної поліції.

За словами начальника ГУНП в Донецькій області В’ячеслава Аброськіна, у 2016 році на території України задокументовано понад 400 статевих злочинів стосовно дітей, але насправді їх набагато більше.

"Це латентні злочини, протягом багатьох років злочинці скоюють злочини, гвалтують дітей і не несуть покарання. В нашій країні сьогодні найгуманніше ставлення до людей, які скоюють злочини проти майбутнього держави", - сказав Аброськін.

Заступник міністра внутрішніх справ Анастасія Дєєва зазначила, що "Закон Меган" – один з інструментів, який допоможе виявляти статевих злочинців та запобігати повторним злочинам.

"Але без активного залучення місцевої влади та створення необхідної інфраструктури допомоги, в тому числі - медичної та психологічної, комплексна система захисту дітей неможлива", - сказала Дєєва.

Зазначимо, "Закон Меган Канка" був прийнятий у США в 1996 році. Він названий на честь 7-річної дівчинки, яку зґвалтував та вбив 33-річний педофіл, який раніше вже відбував покарання за розтління двох малолітніх дівчаток. Закон передбачає створення відкритої бази даних осіб, які здійснювали сексуальні злочини, з оприлюдненням їхніх персональних даних – ім’я, прізвища, фото і місце проживання. Таким чином, кожен громадянин може в Інтернеті перевірити, чи не має їхній сусід чи шкільний вчитель судимості за статеві злочини. В деяких штатах можна зустріти плакати, які сповіщають про відсутність педофілів у місті. Також закон зобов'язує насильників довічно повідомляти до органів поліції про зміну місця свого проживання і роботи. Інформація вноситься у реєстр тільки після судового рішення.

"Серед пропозицій, з якими поліція Донеччини виходить до Верховної Ради України та Кабінету міністрів – посилення відповідальності за статеві злочини, створення публічного реєстру насильників, відкритого для всіх громадян, створення центрів реабілітації для осіб з педофілічними розладами та мобільні консультаційні пункти, до складу яких увійдуть представники поліції та соціальних служб", - йдеться в повідомленні Нацполіції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення