Відловлюють "призовників" на вулицях і на роботі: бойовики посилено проводять "мобілізацію" на Донбасі

 СЕГОДНЯ

Бойовики т.зв. "ДНР" і "ЛНР" підступним чином проводять мобілізацію до лав своєї "армії" – жителів окупованих територій в примусовому порядку залучають до проходження медкомісії. Про це повідомляє Міноборони з посиланням на Головне управління розвідки.

Повідомляється, що російсько-окупаційними адміністраціями посилені заходи з формування мобілізаційного резерву "1 і 2 АК" ВС РФ на Донбасі. Так, окупанти вже не просто агітують (агітлистівки, повістки на будинок) місцевих жителів вступати до бойових лав "Л/ДНР", а перейшли на примусові заходи за допомогою т.зв. місцевих "силовиків".

"На окремих підприємствах окупованих територій під погрозами притягнення до т.зв. "кримінальної відповідальності за ухилення від виконання військового обов'язку" здійснюється примусове залучення працівників чоловічої статі (у віці від 18 до 50 років) до проходження медичних комісій з метою визначення придатності "до проходження військової служби і взяття на військовий облік". Водночас відзначається збільшення випадків затримання на вулицях окупованих населених пунктів представників зазначеної категорії т.зв. "військовий патруль" з подальшим супроводженням до "військкоматіви", – повідомляє розвідка.

Днями розвідка повідомляла про нові проблеми в лавах бойовиків. Так, на окупованих територіях почастішали випадки самострелів і втеч через мінні поля з передових позицій. Бойовики-дезертири підриваються на своїх же мінах – так бояться воювати з українськими військовими.

Крім того, російсько-окупаційна влада на окупованих територіях влаштували справжнє беззаконня – людей виселили з будинків і розмістили там російських офіцерів. Місцеві жителі окупованих територій все більше страждають від "русского мира".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення