Відмови не було: в Данії прокоментували рішення по "Північному потоку – 2"

 СЕГОДНЯ

Датське енергетичне агентство не підтвердило інформацію про те, що відмовило "Газпрому" в будівництві газопроводу "Північний потік – 2" у своїх територіальних водах.

"Данське енергетичне агентство не може підтвердити, що ми сказали "ні" проекту Nord Stream 2", – сказав голова прес-служби агентства Туре Фалбі-Хансен.

Раніше "Нафтогаз України" повідомив, що Данія виступила проти будівництва газопроводу "Північний потік – 2" у своїх територіальних водах.

При цьому оператор будівництва "Північного потоку – 2" Nord Stream 2 AG спростував ці слова. Представник компанії пояснив, що Данське енергетичне агентство запросило додаткову екологічну експертизу проекту.

"Данія не надавала відмову на прокладку трубопроводу. ... Данське енергетичне агентство попросило компанію Nord Stream 2 включити в екологічну оцінку варіант маршруту в данській виключній економічній зоні, на південь від острова Борнхольм", – сказав представник Nord Stream 2 AG.

Раніше повідомлялося, що Данія може уповільнити будівництво "Північного потоку – 2". У разі, якщо Копенгаген заборонить прокладати трубопровід через територіальні води Данії, здійснення російського проекту виявиться витратним.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення