Відомі лікери та коньяк за копійки: правоохоронці викрили масштабний алкогольний фальсифікат (фото)

Україну накрила хвиля алкогольного фальсифікату. У Житомирі прокуратура спільно з податківцями припинила роботу нелегальних цехів, які "виготовляли" алкогольні напої сумнівної якості всесвітньо відомих марок. Про це повідомили у пресслужбі Житомирської обласної прокуратури.

"За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, у межах досудового розслідування кримінального провадження, Головним управлінням ДФС в області проведено санкціоновані обшуки у місцях виробництва, зберігання та реалізації незаконно виготовленої алкогольної продукції. Під час обшуків виявлено і вилучено понад півтонни спирту, 400 літрів алкоголю сумнівної якості, майже одну тисячу одиниць розфасованої у пакети готової продукції орієнтовною вартістю майже 700 тис. грн. Також правоохоронцями вилучено обладнання, на якому виготовлявся фальсифікат", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, група місцевих жителів протягом жовтня-січня, обладнавши у складських приміщеннях цехи, нелегально виготовляла алкогольні напої сумнівної якості, використовуючи всесвітньо відомі торгові марки. У подальшому фальсифікат реалізовували у торговельній мережі.

"Фальсифікат маркувався під торговими знаками відомих у світі виробників, а саме - Metaxa, Jagermeister, Bacardi, Courvoisier, Monte Choco та інших. Реалізація підробного алкоголю здійснювалась через низку посередників, а також в мережі інтернет", - повідомили у ГУ ДФС Житомирської області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей), триває.

Наразі до суду готується клопотання про накладення арешту на вилучену продукцію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення