Відомого модельєра звинуватили у торгівлі людьми

У Канаді за запитом США затримали 79-річного модельєра Пітера Найгарда, мільйонера, засновника однойменної модної корпорації Nygard. У міністерстві юстиції США повідомили, що підприємця звинувачують у багаторічній торгівлі людьми з метою їх сексуальної експлуатації в США, Канаді, на Багамських островах. Про це повідомляє The Guardian.

Згідно з даними міністерства, з 1995 року Найгард користувався впливом своєї компанії, щоб вербувати жінок і дівчат (в тому числі неповнолітніх) для надання сексуальних послуг самому бізнесмену та його партнерам. Щоб схиляти жертв до сексу, а також повністю контролювати їхнє життя, Найгард нібито вдавався до шахрайства, наркотиків та погроз. Жертвами часто ставали дівчата з неблагополучних родин.

В лютому 2020 року відповідний позов до суду подали десять жінок. Йдеться про те, що в 2000-х Найгард заманював майбутніх жертв до свого маєтку на Багамах, обіцяв кар'єру в модельному бізнесі, але з часом лише перетворював їх на секс-рабинь. Тих, хто чинив опір, накачували наркотиками і все одно піддавали насильству.

Гостями Найгард на острові ставали впливові бізнесмени, політики та люди з шоу-бізнесу. До слова, в їх числі згадується і принц Ендрю, молодший син королеви Єлизавети II.

У серпні звинувачення на адресу Найгард підтвердили його сини - вони також подали позов до суду, заявивши, що свого часу Найгард примусив дівчат позбавити хлопців невинності.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення