"Відправили в пекло": стало відомо про масову загибель терористів під Красногорівкою

 Обозреватель

Шестеро терористів загинули в бою з українськими військовослужбовцями в районі міста Красногорівка Донецької області вранці 20 липня.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прес-центр штабу АТО.

"О 8:30 за даними радіоперехоплення стало відомо про втрату противником чотирьох бойовиків. Коли ворог відходив, наші бійці зафіксували, евакуацію ще двох убитих окупантів. Решта, кинувши своїх на полі бою зі зброєю спішно відійшли залишивши повний арсенал доказів російської присутності на Донбасі, що доводить факти постачань зброї та участі регулярних частин ЗС РФ у війні проти України", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, сили АТО відбили наступ бойовиків ціною загибелі трьох героїв.

"Події ранку в районі населеного пункту Красногорівка 20 липня стали ще однією сумною сторінкою для українського народу. Ворожа ДРГ проникла на позиції ЗСУ і завдала підступного удару по позиціях одного з механізованих батальйонів", - зазначили військові.

Під час наступу терористи застосовували заборонені Мінськими домовленостями 120-міліметрові міни і танкові снаряди.

"З метою організації бою по всій лінії оборони командир частини зайняв своє місце на командному пункті, для управління вогнем і резервами. ДРГ противника налічувала 10-15 бойовиків. У разі виявлення ворожої групи, українські бійці відкрили вогонь у бік противника. Під час перших хвилин бойового зіткнення двоє наших солдатів отримали поранення несумісні з життям. Один із військовослужбовців влучним вогнем відправив у пекло відразу двох бойовиків, які, за попередніми даними, належать до батальйону "Оплот", - заявили в прес-центрі.

"З огляду на раптовість удару супротивника і бойові втрати українських захисників, командир підрозділу, для збереження життя побратимів, ухвалив рішення відійти на проміжну позицію. Під час переміщення були вбиті ще двоє найманців. Згодом до українських воїнів підійшло підкріплення, яке надійно закріпилося на позиціях. На жаль, воїни не дорахувалися одного з бійців. Як потім з'ясувалося, його контуженого, взяла в полон ворожа ДРГ. Життя ще одного солдата не вдалося врятувати, він отримав смертельне поранення", - інформував штаб АТО.

Після цього під натиском масованого стрілецького вогню з позицій українських бійців, терористи були змушений відійти під прикриттям танків, мінометів і реактивних снарядів пересувного "Граду".

"Під час цього бойового зіткнення поранення різного ступеня тяжкості отримали троє українських бійців. Приблизно о 6:00 щільність вогню противника з танків і мінометів дещо зменшилася. Для евакуації поранених бійців були потрібні медичні автомобілі. Але противник продовжував обстріл. 120-мм міна вибухнула поруч з групою евакуації і поранила чотирьох військовослужбовців", - сказано в повідомленні.

Трьох загиблих українських воїнів командування частини представить до державної нагороди "Орден Богдана Хмельницького" III ступеня. Поранені бійці будуть представлені до орденів "За мужність".

Подробиці бою під Красногорівкою також повідомив керівник групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук.

"У районі Красногорівки противник завдав масованого вогневого нальоту двома вогневими артилерійськими батареями 122-мм і 152-мм калібру (фіксувалися вогневі позиції на південь від шахти Скочинського і на ділянці на схід від недобудованого відрізка Кільцевої від вул.Кірова)", - написав він на своїй сторінці у Facebook .

Військовий експерт додав, що бойовики активно обстрілювали передові позиції ЗСУ на північно-східній околиці Красногорівки, а також задіяли 2 бронегрупи - одну з південно-західної окраїни Старомихайлівки (у складі двох танків і однієї БМП-2), активно маневруючи, інтенсивно обстрілювала передові позиції ЗСУ в районі висоти 180,8 і на північний схід від, а друга (в складі 1 танка і 1 БТР), діючи з боку асфальтно-бетонного заводу, поступово переходячи на північ, вела обстріл південної і південно-східної околиці Красногоровки, в тому числі по житловому сектору.

"При цьому, використовуючи вогневе прикриття, група бойовиків, діючи з боку північно-західної околиці Старомихайлівки, спробувала, таємно скоротивши дистанцію з передовими позиціями ЗСУ, їх атакувати з близької відстані. Однак, у результаті короткого ближнього бою з обороною на цій ділянці підрозділом ЗСУ , була змушена відійти на вихідний рубіж, зазнавши втрат", - інформував депутат.

"Відхід групи противника супроводжувався масованим вогнем 82-мм мінометів, великокаліберних кулеметів, також під час обстрілів Красногорівки окупанти двічі застосували установку "Град-П", - резюмував Тимчук.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення