Відвідувачка клубу в Орландо назвала мотиви стрілка

 The Washington Post

Син вихідців з Афганістану Омар Матін, який розстріляв 50 осіб в нічному клубі Орландо, під час дзвінка в службу порятунку 911 заявив, що організував напад, щоб США «припинили бомбити його країну». Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на очевидця трагедії.

Як розповіла 20-річна Пейшенс Картер (Patience Carter), яка опинилася разом з друзями в пастці в туалеті нічного клубу Pulse, вони виразно чули розмову Матіна зі службою 911. Яку саме країну мав на увазі Матін, вимагаючи зупинити бомбардування, неясно.

За словами дівчини, Матін присягнув на вірність угруповання «Ісламська держава». При цьому стрілок запитав у заручників в туалеті, чи є серед них афроамериканці. Коли один з них відповів ствердно, Матін сказав, що нічого не має проти темношкірих. «Мова йде про мою країну. Ви, хлопці, доволі настраждалися», — додав він.

The Washington Post також повідомляє, що Матін, крім дзвінка в службу порятунку, зробив ще як мінімум один дзвінок свому знайомому у Флориді. Зміст бесіди поки не розкривається.

14 червня стало відомо, що дружина Матина Нур Захі Сальман підозрювала, що він готується до якогось злочину і намагалася відрадити його. Раніше в той же день повідомлялося, що Сальман розповіла правоохоронним органам про плани її чоловіка організувати напад на парк розваг Walt Disney World, розташований у Орландо. За словами жінки, Матін проводив розвідку під час відвідування ними парку Disney Springs в квітні поточного року.

У ніч на 12 червня Омар Матін напав на нічний гей-клуб Pulse в Орландо, штат Флорида. Злочинець, озброєний гвинтівкою і пістолетом, закрився в клубі разом з кількома заручниками. Через кілька годин підозрюваний був ліквідований, заручники звільнені. В результаті загинули 50 людей, включаючи самого злочинця, ще 53 отримали поранення.

Відповідальність за подію узяло на себе угруповання «Ісламська держава», заявивши, що чоловік, який атакував гей-клуб, був її бійцем.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення