Вихід Британії з ЄС вже набрав достатню кількість голосів

Попередні результати голосування на історичному референдумі щодо членства Британії в ЄС свідчать, що прибічники так званого Brexit перемогли. Як повідомляє ВВС, кількість голосів, яка необхідна для того, щоб визнати перемогу прихильників Brexit, досягнута.

Так, за даними видання, станом на 8:00 за Києвом, за вихід Британії з ЄС проголосували 16 835 512 виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС проголосували 15 692 093 виборці.

Зазначимо, результати голосування суперечать початковим прогнозам за опитуванням виборців, які проводилися в четвер – тоді соціологи YouGov спрогнозували поразку прибічників виходу з ЄС з розкладом 48% проти 52%.

Варто додати, раніше лідер британських євроскептиків Найджел Фарадж заявив про перемогу на референдум прихильників виходу з ЄС.

Вночі розпочалося карколомне падіння курсу фунту стерлінгів.

Уряд вже оголосив, що в разі перемоги прибічників Brexit навіть з найменшим розривом Британія вийде зі складу Євросоюзу.

Голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр відреагував на новини про результати британського референдуму, на якому виборці підтримали вихід країни з ЄС. Слова міністра наводить офіційний Твіттер МЗС Німеччини.

"Новини з Великої Британії мають дійсно отверезюючий характер. Схоже, це сумний день для Європи і Британії" - заявив Штайнмаєр.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення